Missie van de Jeugdopleiding

De jeugdopleiding van SW Harelbeke wil jeugdvoetballers opleiden en begeleiden in hun groeiproces als mens en speler en dit in een aangepast sociaal kader.
SWH-jeugd streeft ernaar iedereen in haar werking de nodige objectieve kansen te geven om haar of zijn gaven te ontwikkelen.
Wij zullen ernaar streven om naast onze opleidingsfunctie ook onze sociale functie niet te verwaarlozen.

SW Harelbeke – jeugd stelt zich open voor de zusterclubs uit de stad en voor alle scholen en sportverenigingen uit de nabije omgeving.
Samen wordt er gestreefd om kinderen aan te zetten tot sport. Tevens wil de club dat ieder kind dat volgens haar/zijn mogelijkheden op haar/zijn aangepast niveau kan doen.

De club wil een regionale aantrekking te zijn voor spelers uit Zuid-West-Vlaanderen die zowel sportief als sociaal geëngageerd zijn. De combinatie van opleiding-amusement moet bij onze club de ideale aanvulling zijn voor de algemene ontwikkeling van onze voetballers.

Samengevat wil de jeugdopleiding van SW Harelbeke zich profileren als tussenstation voor voetballers met mogelijkheden voor nationaal voetbal in eerste en tweede afdeling, als eindstation voor spelers met capaciteiten voor derde en vierde afdeling en als sociale station voor voetballers die enkel van onze opleiding willen genieten met een sociaal doel voor ogen.

Tenslotte zijn Amusement, Harmonie en Ontwikkeling de bepalende woorden van onze jeugdopleiding…