SW HARELBEKE – SV BREDENE : 4 – 2

De Ratten moesten thuis de 3-2 nederlaag van uit de heenwedstrijd zien weg te werken. Op een zonnige namiddag begonnen onze Ratjes met Otté in de ploeg die in de plaats kwam van de geschorste Melki en met Niels Verhelst op de invallersbank.

SW Harelbeke moest winnen met een doelpunt verschil om door te gaan naar de finale, trainer Himpe schoof Frederic Deplancke een rij achteruit in vergelijking met de heenmatch aan de kust waar Frederic op het middenveld speelde en dit om iets meer defensieve zekerheid te hebben want 1-0 was immers al voldoende.

Maar de wedstrijd begon niet zo best voor onze paars-witten want er was nauwelijks afgetrapt of de 0-1 stond al op het bord via een doelpunt van Zeramba. Deze klap kwam zwaar aan voor onze ploeg en vijf min later was het zelfs 0-2 en dit door een doelpunt van de beste speler van de bezoekers, Vanstechelman.

Iedereen dacht dat het over en uit was voor onze Ratten en dat na amper op en al tien minuten spel. Maar toen in de zestiende minuut kregen onze Ratten een vrijschop en Otté krulde die in de korte benedenhoek 1-2.

Onze Ratjes geloofden terug in kansen en begonnen goed te voetballen en kregen kansen via Claerbout, Dejonghe en Otté die nog eens de staander trof. Op een voorzet van dezelfde Otté kopte Meerschman de 2-2 op het bord. En op doorkoppen van Jorg Dutoit tot bij Jenci Dejonghe die de 3-2 nog kon netten juist voor de rust en het forstierstadion barste uit zijn voegen en kregen we een verdiende 3-2 ruststand.

Ook in de tweede helft waren onze Ratten de beste ploeg en kwamen de kustjongens uit Bredene er helemaal niet meer bij te pas. We kregen nog kansen via Claerbout Jorg Dutoit en een bedrijvige Meerschman waarop even later een fout maakte binnen de 16 meter en de scheidsrechter wees meteen naar de witte stip. Een penalty die werd omgezet door een van onze uitblinkers Brecht Devos, eindstand 4-2 en onze Ratjes op naar de finale in ons eigen Forestierstadion op vrijdag 8 mei om 20 uur proficiat Ratjes.

SW Harelbeke : S Dutoit Deplancke Samain Claerbout Bostoen (73’Debusschere) Dejonghe Otté J Dutoit Meerschman B Devos (81’Ruysschaert) R Devos

Doelpunten : 5′ Zarembe (0-1) 10′ Vanstechelman (0-2) 16′ Otté (1-2) 30′ Meerschman
(2-2) 45′ Dejonghe (3-2) 75′ B Devos (4-2)