SPARTA PETEGEM – SW HARELBEKE: 3-2

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2009-2010 voor onze Ratten was in het Oost-Vlaamse Petegem. Daar speelden onze ratten zonder de geblesseerden Ben Samain en Tim Claerhout en ook zonder Kurt Delaere die voor lange tijd niet zal kunnen spelen dus ook tegenslag voor onze club.

De wedstrijd op Petegem noem hem gerust maar de penalty wedstrijd van het weekend. Onze Ratjes begonnen goed aan de wedstrijd en hadden de match goed in handen tot de scheidsrechter Borremans de bal op het elfmeter punt plaatste voor een zeer lichte fout van één van onze verdedigers, Bultinck zette hem om (1-0). Tien minuten later zette Bultinck Van de Wouwer op weg naar de (2-0), meteen de ruststand.

Na de rust kreeg de thuisploeg de kans op de 3-0 maar de bal ging naast de kooi van een verslagen doelman Vandoorne.

Een beetje later was het weer penalty voor Petegem dit door een handsfout van Meerschman maar Kurt pakte die met brio. Onze Ratten speelden zeker niet slecht en kregen ook een strafschop toegewezen voor een handsbal omgezet door Glorieux (2-1). De paars-witten drukten de thuisploeg even weg en konden nog een tweede doelpunt netten via opnieuw Glorieux (2-2). We kregen toen nog enkele kansen via Glorieux – Maes – Vermeeren en een goed spelende Carlier, maar het was nu eens de beurt aan de lijnrechter om te vlaggen en de scheidsrechter erop te wijzen dat Petegem nog een strafschop moest krijgen voor een duwfout in de 16 meter, en het was terug penalty omgezet door Seghers (3-2) meteen de eindstand.

SW Harelbeke : Vandoorne – Meerschman – Van Poucke – Deplancke – Vankouteren – – Maes Claerbout – Da Silva (‘Vermeeren) – Dejonghe 71′ (Ruysschaert) – Carlier – Glorieux (83’ Dutoit)

Doelpunten : Bultinck (1-0) – Van de Wouwer (2-0) – Glorieux (2-1) – Glorieux (2-2)- Seghers (3-2)