DE RATTEN PROMOVEREN NAAR VIERDE KLASSE !!!

SW HARELBEKE – SK LONDERZEEL: 5-2

Het is dus zo ver, zeg maar na een schitterend seizoen eindigde SW Harelbeke op een mooie tweede plaats met de daaraan verbonden de eindronde waarin onze Ratten een goede start namen en nu de Interprovinciale finale mochten spelen op ons eigen Forestierstadion tegen SK Londerzeel.

Voor een massa volk en onder een stralende zomerzon floot scheidsrechter Verheyen de wedstrijd op gang. We kregen een echt spektakel te zien van onze gedreven Ratten. Op en rond het kwartier bracht Otté onze Ratjes op voorsprong met een geweldige mooie lopbal en na 10 min spel was het zelfs al 2-0 door een kopbaldoelpunt van Jorg Dutoit.

Even daarvoor miste bezoeker De Voeght een mooie kans geen 1-1 maar 2-0 dus voor onze Ratten. Londerzeel leek op dat moment aangeslagen tot invaller Geets juist voor rust een strafschop mocht beheerst binnentrappen na een hadspel van onze Meerschman, 2-1 was dan ook de ruststand.

Kort na de rust loste de bezoekende doelman Sakalis het leer na een slappe voorzet van opnieuw Otté en Nicola Debusschere had maar in te tikken 3-1. De bezoekers uit Londerzeel kregen nog kansen maar onze doelman Soren Dutoit bewees op een paar ballen dat hij heel veel klasse in huis heeft en hield op dit moment zijn ploeg recht.

Londerzeel was wel k.o. toen de eveneens ingevallen Melki er met een mooi schot de 4-1 op het bord zette. En op een voorzet van een bezoekende speler belandde het leer via de voet van onze Ben Samain in ons doel 4-2. En in blessuretijd mocht onze doelman Soren Dutoit de kers op de taart plaatsen met een penalty doelpunt 5-2.

Nu nog een promotiefeestje en we kunnen een schitterend seizoen afsluiten.

SW Harelbeke : S Dutoit – Deplancke – Claerbout – Bostoen – Dejonghe – Otté – J Dutoit (60′ Melki) – Meerschman (46′ Debusschere) – B Devos – R Devos

Doelpunten : 17′ Otté (1-0) – 22′ J Dutoit (2-0) – 41′ Geets (2-1) – 50′ Debusschere (3-1) – 73′ Melki (4-1) – 87′ og Samain (4-2) – 92′ S Dutoit (5-2)